Svenska Julförlagets säljskola. Lär dig allt för en lyckad försäljning.

Så går det till - Säljskola!

Att börja

Fråga dina föräldrar först så att de vet om och tillåter att du säljer för Svenska Julförlaget. Kanske har de några bra tips som du kan ha nytta av?

Börja direkt! Börja idag – allt du behöver finns i utskicket och här på webben. Med Svenska Julförlaget får du en egen webbshop där släktingar, vänner och kunder som bor långt ifrån dig kan beställa. Du får också en app som hjälper dig att hålla ordning.

Att sälja

Artighet lönar sig – berätta vad du heter och att du säljer för Svenska Julförlaget. Be kunden att själv fylla i namn och adress i kundlistan eller appen. Kom ihåg att tacka för beställningen och berätta att du levererar produkterna i god tid innan jul.

Börja med personer som du känner väl så får du övning innan du knackar på eller tar kontakt med kunder du inte känner lika bra.

Tänk på att logga in på hemsidan för att skicka ut mejl till dina kompisar, vänner och andra som du tror kan vara intresserade. Ju fler som vet, desto fler kan beställa. Och de kan beställa direkt i din webbshop som du får tillgång till.

Har du sålt tidigare – kom ihåg att besöka dina gamla kunder.

Alla produkter du säljer har ett års garanti hos Svenska Julförlaget. Det gör det tryggt för dig att sälja och tryggt för dina kunder att köpa. Dessutom har du även ett års garanti på dina premier och välkomstgåvor. Allt om garantin finns i foldern och på hemsidan.

Bläddra igenom katalogen innan du sätter igång, då kan du föreslå produkter för kunder. Svenska Julförlaget erbjuder mer än jultidningar, så det finns mycket att välja mellan, vilket också gör det enkelt och roligt att sälja.

Att beställa och skicka order

Det är enkelt att sälja för Svenska Julförlaget och det finns olika alternativ för att fylla i beställningarna. Välj det som passar dig bäst:

  • Använd kundlistan i papper och fyll i beställningarna.
  • Logga in på hemsidan och fyll i dina beställningar här allt eftersom. Då blir det enkelt att följa försäljningen och du har en säkerhetskopia av dina beställningar.
  • Använd Svenska Julförlagets app och lägg in dina beställningar direkt i mobilen. Appen finns för både iPhone och Android.

Sedan skickar du enkelt din order genom att logga in på hemsidan eller från appen.

Senast den 21 november 2017 måste du skicka in din beställning till oss för att du ska kunna dela ut beställningarna innan jul. Det ger dig god tid att sälja mer och både nå ditt mål och lite till.

Att leverera

När du ska leverera, pricka noggrant av varje kunds beställning mot kundlistan så blir det lättare att hålla ordning på vem som har fått sina varor. Vänta inte, utan dela ut dem så snart du kan så att kunderna får sin leverans i tid innan jul. Tänk på att använda våra följesedlar när du levererar produkterna. Dessa kan du printa ut på hemsidan.

Att ta betalt

LÄMNA ALDRIG UT EN VARA UTAN ATT FÅ BETALT FÖR DEN. Kontrollera också att pengarna stämmer. Be någon vuxen att hjälpa dig att betala de pengar som ska till Svenska Julförlaget – inbetalningskort får du med varorna. De pengar som blir över efter din inbetalning till oss blir dina.

Mina sidor

Stäng