Allmänna villkor

Allmänna villkor

Priser

Alla priser i produktkatalogen hos Svenska Julförlaget är riktpriser inklusive moms. Inga andra avgifter tillkommer.

Premier
Du kan välja valfritt antal premier så långt dina poäng räcker. Premier under 1 040 poäng skickas med ditt paket (med vissa undantag). Premier över 1 040 poäng postas 2–3 veckor efter mottagen betalning.
Angivna premievärden är leverantörens cirkapriser under våren 2023, ej extra- eller lockpriser. Stora prisvariationer kan dock förekomma ute i handeln. Skulle någon premie tillfälligt ta slut, skickar vi den så snart som möjligt. Det händer ibland att leverantörer gör vissa förändringar på premierna som t.ex. ändrar färger och beskrivningar eller byter mot en annan modell. Vi reserverar oss därför för sådana förändringar samt om någon av premierna skulle bli slutsåld hos leverantör. På hemsidan finns alltid en uppdaterad premielista. När din order har börjat packas kan man inte byta premie mot annan premie, premie mot pengar eller pengar mot premie.

Leverans

När vi har mottagit din beställning rätt ifylld registrerar vi den och packar det du har beställt. Vi har som mål att leverera beställningen inom 10–15 arbetsdagar. Vi börjar leverera produkterna i oktober. Premier under 1 040 poäng skickas med ditt paket (med vissa undantag). Premier över 1 040 poäng postas 2–3 veckor efter mottagen betalning. 
Vi skickar paketen som postpaket utan kostnad för dig. OBS! Paketet SMS-aviseras till dig så det är mycket viktigt att du har angett korrekt mobilnummer. Du som beställare måste också ha giltig legitimation. Leveransadress eller namn kan inte ändras om din order har börjat packas.
 
Order det finns anledning att tro är avsedda till företag eller föreningar kan annulleras. Svenska Julförlaget förbehåller sig rätten att neka en order.

Restnoteringar

Normalt skickar vi inte ordern om något vara skulle vara tillfälligt slut. Skickas ordern ändå markeras restnoterade varor på följesedeln/fakturan. Så fort de är i lager igen skickar vi varorna utan kostnad. Är varan helt slut meddelar vi dig.

Tilläggsorder

Med tilläggsorder menas en beställning som kommer efter att första ordern packats. Om du lämnar in en tilläggsorder får du 15% rabatt. Din nya order berättigar ej till premier och räknas inte med i din tidigare beställning.

 Beställningar

Från och med den 5 augusti kan du lägga in order på hemsidan eller i appen. Sista dag att skicka in din order är 14 november 2023. Vi har som mål att du ska få dina varor cirka 10 till 15 arbetsdagar efter att du har skickat in din order. Vi börjar leverera beställningar i oktober. När du skickar in din beställning kommer vi att samla in personnummer för de barn som har sålt jultidningar och beloppen de har sålt för. Vi behöver uppgifterna eftersom vi är skyldiga att rapportera in dem. Om ditt/dina barn säljer våra produkter och skickar in en beställning så kan deras förtjänst bli högst 18 000 kr. Är man två som delar lika på beställningen kan förtjänsten högst bli 9 000 kr per barn, är man tre som delar lika kan förtjänsten bli högst 6 000 kr per barn o s v. Har ditt/dina barn inte andra liknande inkomster kommer de inte upp i belopp som gör att de behöver betala inkomstskatt eller deklarera eftersom gränsen för det är 22 208 kr. Barn som bara säljer våra produkter och inte har några andra liknande inkomster behöver med andra ord inte betala skatt eller deklarera ens om de får maximala 15 000 poäng och når den allra högsta premiegruppen.

 

Sälj och/eller köp produkter

  1. Du kan sälja ur katalogen till vänner, grannar och släkt.
  2. Du och din familj kan köpa produkter ur katalogen till er själva.
  3. Du kan kombinera punkt 1 och 2.
Oavsett upplägg får du och din familj samma rabatt (förtjänst).

Sista beställningsdag
Vi behöver er order senast den 14 november 2023. Order som kommer in senare levererar vi så långt lagret räcker och i den turordning de kommit in.

Lägsta ordervärde
Vi expedierar inte order med ett ordervärde under 79 kr. 

Ålder
Är du född 2004 eller senare kan du sälja jultidningar. Jultidningsförsäljningen vänder sig till barn och ungdomar.  
 
Garanti

Vi på Svenska Julförlaget vill att du som är kund ska känna dig trygg hos oss. Vi ger därför 1 års garanti på alla våra produkter och premier från det datum som varan har levererats. För vissa premier står leverantören för garantin och du kommer då att bli hänvisad dit. Garantin gäller tillverkningsfel och inte fel som beror på yttre åverkan, förslitning, förbrukningsvaror, batterier eller felaktigt bruk av varan.

Reklamation
När du fått paketet från Svenska Julförlaget hos utlämningsstället: kontrollera på plats att paketet inte är skadat. Är det skadat när du hämtar det på utlämningsstället, är det ombudet på plats som tillsammans med dig ska göra en skadeanmälan. Är paketet mycket skadat ska du inte ta emot det alls. Hör av dig till vår säljservice så skickar vi nya varor/nytt paket, telefon: 08-51 940 920, mejl: info@julforlaget.se.
Vid reklamation står Svenska Julförlaget för returfrakten. Använd reklamationskortet som följer med leveransen, där finns ett svarspostnummer att använda. När du kommer hem med paketet, kontrollera alltid att innehållet stämmer med fakturan och den egna kundlistan. Om något saknas (utom det som är markerat med restorder) ska du göra en reklamation via reklamationskortet eller till vår säljservice: telefon 08-51 940 920, mejl: info@julforlaget.se.

Byten

Din kund har rätt att ändra sig. Då får du returnera produkterna till oss, kontakta säljservice först. Vi löser inte ut returnerade varor mot postförskott. Returnerar ni produkter så får ni tillbaka det ni har betalat för dem efter avdrag av 15% för redan uttagen förtjänst/premie. Om totala returen överstiger 20% av ordervärdet kommer hela köpet att göras om och du kommer att få en ny faktura.

Sista dagen för byten är den 31 januari 2024.

Betalning

Betala alltid senast det datum som finns angivet på fakturan så slipper du påminnelseavgifter och dröjsmålsränta. Vi kontrollerar att beställaren inte har några betalningsanmärkningar. Skulle sådana finnas skickas beställningen mot postförskott. Vid betalning via internet, ange OCR-numret som referens som du hittar på fakturan. Om fakturan betalas senare än 31 januari 2024 kan vi inte längre garantera leverans av vald premie och premien kan ändras till rabatt. Inga återbetalningar görs under 10 kr.

Så här behandlar vi dina personuppgifter för dig som är kund hos Svenska Julförlaget.

Läs mer.

 

Mina sidor

Stäng